Vukoman Rakonjac iz blačkog sela Prebreze ovekovečio život srpskog seljaka – Video , izvor O2TV

Vukoman Rakonjac iz sela Prebreze poljoprivredom se bavi od najranijeg detinjstva. U narednoj priči videćete kako je on ovekovečio život srpskog seljaka nekada.

Pored toga što je kroz svoje ručne radove ovekovečio sve poljoprivredne alatke pre dolaska savremene mehanizacije, Vukoman im je posvetio i stihove…

Vest ima video, izvor 02Tv:

 

U selu Prebrezi nadomak Blaca posetili smo Vukomana Rakonjca, vrednog domaćina koji se poljoprivredom bavi od najranijeg detinjstva.

U stočnom fondu poljoprivredno gazdinstvo porodice Rakonjac ima i ovce i krave, obrađuju dosta zemlje, a bave se i voćarstvom.

Danas koriste najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju a ljubav prema selu i život seljaka pre nego što su došle savremene mašine, Vukoman vredno čuva od zaborava kroz svoj hobi kojim se po završetku poljoprivrednih poslova posvećuje.

DSCN1591

Ljubav prema selu i život seljaka ovaj vredni domaćin verno čuva od zaborava.

DSCN1594

Svi ručni radovi Vukomanovih ruku delo, danas opisuju život jednog seljaka pre dolaska savremene mehanizacije. I ovaj mlin kao naslednik vodenice, poput svih ovde predstavljenih alatki u dalekoj prošlosti imao je veliki značaj.

DSCN1597

Sa ciljem da od zaborava sačuva vreme u kojem je jedan seljak živeo pre dolaska savremene mehanizacije, Vukoman je vrednim rukama na sebi svojstven način, taj alat ovekovečio.

DSCN1578DSCN1579DSCN1580DSCN1581DSCN1582

DSCN1597