Nedelja posvećena maturantima

I ove, kao i prethodnih godina, poslednja nedelja u maju u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju, u kojem boravi 140 srednjoškolaca sa juga Srbije, posvećena je maturantima. Ove godine ova tradicionalna kulturno- zabavna manifestacija organizuje se pod nazivom “Tri dana putovanja”.
Vršilac dužnosti direktora ustanove Jelena Vuković napominje da se za maturante srednjih škola već 17 godina na kraju školske godine organizuju mnoge manifestacije.
– Svečanom večerom i žurkom na otvorenom, odlazak na Kopaonik i Brzeću i organizovanjem šou-programa biće obeležen završetak boravka 32 maturanta u ustanovi, izjavila je ona i dodala da su srednjoškolski, osim školskih obaveza, tokom četvorogodišnjeg boravka u Domu imali niz kulturno-zabavnih i sportskih aktivnosti.
Maturanti koji su četiri godine boravili u Domu učenika jedinstveni su u oceni da će im period školovanja i boravka u Prokuplju ostati u lepom sečanju i uspomeni.
– Četvorogodišnji boravak u ustanovi je nešto što će se pamtiti celog života. Zahvaljujući angažovanju zaposlenih u Domu, a posebno vaspitača, lako smo se prilagodili režimu rada i života van porodice. Stečeno iskustvo, sklopljena prijateljstva, učešće na mnogim takmičenjima širom Srbije je nešto što će se pamtiti celog života, izjavile su maturenti Medicinske škole “Dr Aleksa Savić” Mila Filipović i Arsić Aleksandra i dodale da je Prokuplje lep grad u kojem su stekli mnogo prijatelja.