Prokupački maturanti pred upisom na fakultete

Velikom žurkom u školskom dvorištu 125 prokupačkih maturanata Gimnazije oprostilo se danas od školskih dana i svojih profesora.

„ Siguran sam da će svi oni upisati željene fakultete pre svega na državnim fakultetima u Nišu , Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima samo je pitanje ko će od njih uspeti da ostvari i budžetsko finasiranje studija, čto je i najvažnije za većinu , rekao je direktor Gimnazije, Vučelja Radenović.

On je istakao da je ovo dobra generacije u kojoj je mnogo odličnih đaka i petnaestak vukovaca i jedna je od mnogih uspešnih generacija koje su završile ovu školu a kasnije i fakultete i dale doprinos sveukupnom društvenom razvoju Srbije.

„Prokupački maturanti tokom četiri godine školovanja postigli su zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz svih predmeta ali su bili izuzetni na sportskim takmičenjima tako da će mnogima taj sportski duh i izuzetna kondicija pomoći u daljem školovanju, kazao je Radenović.

Maturanti danas, ko i obično puni su isčekivanja i uvek veseli kada završe školu . Ta radost nije se menjala tokom decenija, bez obzira na okolnosti i ekonomsku situaciju u kojima su maturirali.

Već po tradiciji svoje matursko veče prvi proslavljaju maturanti Gimnazije, već sutra uveče tako da će uprkos kišnom vremenu, naš grad sijati vedrim bojama mladosti i u svečanim toaletama.