Nizom aktivnosti Dom zdravlja Blace obeležio-1.decembar – Svetski dan borbe protiv side

  • unnamed-1
  • unnamed-2
  • unnamed-3
  • unnamed

Danas, 1.decembra, obeležava se Svetski dan borbe protiv side i to je prilika da se ljudi širom sveta ujedine u borbi protiv HIV-a, pokažu podršku prema ljudima koji žive sa HIV/AIDS-om i sete se onih koji su umrli.
Dom zdravlja Blace je obeležio 1. decembar – Svetski dan borbe protiv side nizom aktivnosti i javnih manifestacija.
One imaju za cilj da se skrene pažnja na prevenciju i pravovremeno testiranje.
U srednjoj školi Blace danas su postavljeni štandovi na kojima se delio zdravstveno-vaspitni i preventivni materijal, a u Domu zdravlja su istaknute izložbe na svim vidljivim mestima u ustanovi, na ovu temu.
Tim povodom je organizovano i predavanje za učenike osnovne škole ,,Stojan Novaković”, a cilj predavanja i ostalih aktivnosti je edukacija mladih kako se i na koji način zaštititi od side.
Svetski dan borbe protiv side je važan da podseti javnost i vlade da HIV nije nestao – da postoji i dalje vitalna potreba da se sakupe sredstva, podigne svest, pobede predrasude i poboljša obrazovanje.
Iako je Svetski dan borbe protiv side dobra prilika da šira javnost počne da priča o tome i da se znanje sprovede u akciju, ne smemo zaboraviti važnost jačanja svesti o HIV-u i tokom cele godine.