Noć sa Andersenom u školi „Tatko“

Završnica međunarodnog projekta posvećena, prema mišljenju mnogih najpopularnijem piscu bajki, Hansu Kristijanu Andersenu, dogodiće se u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“, kaže učiteljica Ljiljana Sokolović, koja je sa svojim učenicima prvog razreda ovaj projekat pripremala od početka školske godine.
Noć sa Andersenom počeće sutra, 1. aprila u 18 časova, a završiće se nešto posle ponoći. Učenici ove škole pripremili su bogat program, koji će podeliti sa gostima iz Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“.
– Biće tu svega, odlomaka iz pozorišnih predstava, muzičkih numera, ilustracija i crtanih filmova, ali i druženja sa knjigom i bajkama, ističe učiteljica Sokolović.
Domaćini naglašavaju da obećavaju bajkovito druženje, koje će deci dočarati magiju, koja nastaje čitanjem bajki za laku noć.
– Cilj projekta je da se deci približi knjiga, kao i da steknu čitalačku kulturu i da im ona postane sastavni deo života. Pokretači ove kampanje izabrali su bajku, jer je to književna vrsta najbliža deci, navodi učiteljica Ljiljana Sokolović, koja se sa svojim učenicima uključila u ovaj međunarodni projekat, koji je prošle godine okupio 60.000 institucija i 1.100 gradova Evrope.