Maštovitost dečijeg stvaralaštva na FEDES-u

Deo programa Festivala dečijeg stvaralaštva FEDES danas će biti učenici Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, tako što će u publici bodriti svoje favorite, odnosno solo izvođače ovogodišnje Dečije pesme.
Oni će, dajući glasove onim izvođačima koji im se najviše dopadnu, biti na neki način deo žirija ovog festivala, jer će kao publika učestvovati u tome ko će dobiti nagradu publike na ovogodišnjoj Dečijoj pesmi FEDES-a.
O tome da sve bude poletno i veselo, a note i stihovi besprekorno otpevani i ove godine brine Dečiji hor „Sanjalice“, koji prati izvođače Dečije pesme od samog početka.
Oni učesnici ove manifestacije, koji su se takmičili u nekom njenom segmentu, imaju razloga i da se nadaju nekoj od nagrada. Da li su dobitnici bilo koje od njih, saznaće večeras u 18 časova u Klubu Doma kulture na izložbi likovnih radova koji su pristigli na konkurs FEDESA. Tom prilikom biće proglašeni i najbolji učenici u literarnom stvaralaštvu, ali i instrumentalisti, sa kojima je tradicionalno i ovogodišnji FEDES počeo.
U subotu, 1. aprila talentovane učenike prokupačkih škola u Klub Doma kulture u likovnoj radionici očekuje slikar Milan Ilić Trša. On će sa učesnicima podeliti svoja iskustva i ljubav prema slikarstvu, ali će ih i naučiti onome što su, možda, propustili na času likovne kulture u školi.