Novogodišnji poklon Grada Prokuplja deci: „Leontina i talenti“ za male Prokupčane

Grad Prokuplje obradovaće najmlađe sugrađane novogodišnjim dečijim programom „Leontina i talenti“, u izvođenju Leontine Vukomanović, koji će biti održan 24. decembra, u ponedeljak, u prokupačkom Domu kulture.
Koncert će početi od 10 sati, a u Leontininom nastupu uživaće oko 900 mališana, i to najstarija grupa vrtića, predškolci i prvaci.
Zbog kapaciteta sale, biće održana četiri koncerta, za prvu grupu od 10 do 10.50 sati, drugu od 11.10 do 12 sati, treću od 12.20 do 13.10 sati, i četvrtu od 13.30 do 14.20 sati.
-Ovo je naš poklon najmlađima. Postali smo grad, a meni je posebno drago što će boljitak prvo osetiti najmlađi. Trudićemo se da ne budemo grad samo na papiru, nego da to bude vidljivo u svakom trenutku, da to osete i stari i mladi, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.
Leontina je najplodonosniji i najuspešniji dečiji muzički pedagog u regionu. Osnivač je Dečijeg hora „Čarolija“, koji ima preko 300 članova, a takođe i umetnički direktor istoimenog Festivala. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Kao malo ko, svoj rad posvetila je deci, pa tako i u ovom programu „Leontina i talenti“, u skladu sa uzrastom, sa decom i za decu peva hitove, kao što su „Deca su ukras sveta“, „Čuvajte nam đake“, „Vuče, vuče“, „Razbole se lisica“, „Džo banana“, „Miš je dobio grip“, „Kako rastu deca“, „Više nisam malo dete“, „Braću ne donose rode“, „Išli smo u Afriku“, „Zakleo se bumbar“.
Ove nikad zaboravljene i aktuelne hitove, deca rado prihvataju, pevajući ih zajedno sa Leontinom i uživajući u tome.
Tako će i mali Prokupčani sada.