U Blacu uručene Značke i Zahvalnice otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem

U kulturnom centru „ Drainac“ u Blacu danas je održana ceremonija svečanog uručenja Značaka i Zahvalnica otadžbine vojnicima koji su doborovljno služili vojni rok.

Vest ima video:

Foto:

bscap0024

DSCN1615

Značke i Zahvalnice otadžbine dodeljene su vojnicima koji su vojni rok sa oružjem, dobrovoljno služili u periodu od 2011.do 2015.godine, koje je sa svoje teritorije nadležnosti , uputio Centar MO Prokuplje, sa teritorije  opštine Blace.

DSCN1616

Svečanosti su prisustvovali, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, pukovnik Nenad Marković, predsednik prvostepenog Vojno disciplinskog suda, potpukovnik Ivan Dimić, Vojnodisciplinski tužioc potpukovnik Mirko Krstović, pomoćnik predsednika Opštine Blace Miroljub Marković, zamenik komandira policijske stanice Blace, samostalni policijski inspektor Dragan Stošović, predstavnik srpske pravoslavne crkve , arhijerejski namesnik kosanički protojerej Duško Kaplarević, vojnici koji su dobrovoljno služili vojni rok, roditelji, rodbina i prijatelji.

DSCN1617

Prisutnima se obratio načelnik RgCMO Niš pukovnik Nenad Marković koji je vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem poželeo da stečene veštine i znanja nikada ne primene u praksi.

DSCN1629

  • Vaš čin prema otadžbini onda kada niste morali i niste bili u obavezi da služite vojni rok, zaslužuje poštovanje. Dosledno ste reprezentovali svoje slavne predke i zadužili svoje potomke delom vrednim poštovanja, istakao je prilikom današnjeg obraćanja pukovnik Nenad Marković.
  • bscap0021
  • Potpukovnik Spasić ističe da je dodela Značke i zahvalnica otadžbine postala tradicija u Vojsci Republike Srbije od 2010.godine od kada je uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka.
  • bscap0005
  • DSCN1614

Na današnjoj svečanosti uručeno je 13 Značaka i Zahvalnica otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 2011- 2015.godine. Priznanja su uručivali pomoćnik predsednika Opštine Blace Miroljub Marković i pukovnik Nenad Marković.