O.Š „Stojan Novaković“ i lokalna samouprava opštine Blace za blačke đake organizovali besplatnu školu skijanja na Kopaoniku

  • O.Š „Stojan Novaković“ i lokalna samouprava opštine Blace za blačke osnovce organizovali besplatnu školu skijanja na Kopaoniku
  • Skola skijanja na Kopaoniku za blacke osnovce

Osnovna škola „ Stojan Novaković“ u Blacu u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Blace i ove kao i ranijih godina , organizuje besplatnu školu skijanja za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole „ Stojan Novaković“. Prve grupe blačkih osnovaca već su boravile na Kopaoniku u okviru škole skijanja a uskoro će im se pridružiti i učenici srednje škole u Blacu.

Tradicija škole skijanja, vrsta je van nastavne aktivnosti koja je u osnovnoj školi “ Stojan Novaković” u Blacu zaživela još u vreme dok je na mestu direktora ove škole bio sadašnji narodni poslanik Zoran Jozić.

Škola skijanja održava se na Kopaoniku a učenicima osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca u okviru ove škole obezbeđen je besplatan put, ski pas i instruktor skijanja.

Škola skijanja održava se jednom nedeljno i veći broj učenika osnovne škole iz Blaca u zimskom periodu prođe kroz ovu školu.

Put Kopaonika u okviru škole skijanja otišla je već druga grupa učenika a škola će trajati sve dok na ovoj planini bude uslova za skijanje.