Odsek za poslovne studije Blace svečanom Akademijom obeležio 65 godina rada i postojanja

Svečanom Akademijom održanom u Kulturnom centru Drainac u Blacu Odsek za poslovne studije Blace obeležio je 65.godina rada i postojanja.

Prisutni su putem video prezentacije imali priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom Odseka počev od daleke, 1958.godine kada je tada u Prištini, osnovana Visoka pedagoška škola,prva i jedina visokoškolska ustanova na Kosovu i Metohiji.

Godine, 1998 on je transformisana u Višu poslovnu školu sa sedištem u Kosovu polju a u Blacu,gde i danas postoji, preseljena je 1999.godine.

bscap0114

Prisutne je na početku pozdravila rukovodilac Odseka profesor Jasminka Đurović koja je istakla da je ovo trenutak njenog ličnog ponova ali i poniznosti pred svima koji su ovu ustanovu vodili kroz dugi vremenski period.

Ona je naglasila da se danas Odsek za poslovne studije Blace, nalazi u Blacu na šta su jako ponosni zahvalivši se na gostoprimstvu.

  • Zahvaljujem se svim nastavnicima, studentima i zaposlenima koji su doprineli našem razvoju. Naša Akademija će i dalje rasti i napredovati, ispred nas su nova dostignuća i neka ovaj jubilej bude početak novog poglavlja naše priče o obrazovanju,istakla je rukovodilac Odseka za poslovne studije Blace, prof.Jasminka Đurović.
  • bscap0115

Ispred Topličke Akademije strukovnih studija Prokuplje, prisutne je pozdravio njen predsednik profesor Zvonko Zlatanović.

-Velika mi je čast što sam na čelu Topličke Akademije strukovnih studija kada jedan njen značajan deo, Odsek za poslovne studije Blace slavi 65 godina postojanja što je za svako poštovanje, rekao je ovom prilikom profesor Zlatanović dodajući da će Toplička Akademija strukovnih studija Prokuplje, dati svoj doprinos da Odsek traje i bude uspešan kao do sada.

bscap0118

Ispred opštine Blace prisutne je pozdravio predsednik Opštine Blace Ivan Burgić naglasivši da Blace danas nebi bilo to, da nije ove škole zahvalivši im se što su odlučili da ostanu u Blace.

bscap0120

-Posebno mi je drago da danas u Blacu počinje međunarodna naučna konferencija koja se po prvi put održava na teritoriji Topličkog okruga što je za nas veoma značajno, naglasio je ovom prilikom predsednik Burgić.

Prisutne je pozdravio i predsednik Naučnog Odbora prve međunarodne konferencije profesor Goran Perić.

bscap0123

  • Velika mi je čast da vam se danas obratim ispred naučnog i organizacionog odbora prve Međunarodne naučne konferencije o ekonomiji, menadžmentu i informacionim tehnologijama,koju smo pokrenuli u čast ovog značajnog jubileja. Naučni odbor uložio je velike napore kako bi privukao veliki broj istraživača i na taj način osigurao kvalitetan naučni program. Učešće će uzeti preko 100 nastavnika, naučnika i istraživača iz Srbije, Makedonije,Hrvatske, Slovenije, Italije, Švajcarske,Portugalije, Kanade i Amerike, rekao je ovom prilikom profesor Perić.
  • bscap0116

Prvu Međunarodnu naučnu konferenciju otvorio je predsednik Topličke Akademije strukovnih studija profesor Zvonko Zlatanović.

bscap0127

Ovom prilikom uručene su zahvalnice :Opštini Blace, Kulturnom centru Drainac Blace, preduzeću A.D Planinka iz Kuršumlije i njenom izvršnom direktoru Radovanu Raičeviću, profesorki Ružici Stanković za sve što je učinila za školu, Ekonomskom fakultetu u Prištini, posthumnoo dr Branislavu Jevtoviću.

bscap0124

U ime nagrađenih obratila se profesorka Ružica Stanković koja je istakla da joj je veoma drago što danas vidi ljude koji su bili od prvog dana sa njom i koji su zajedno sa njom napravili ovako lepu i uspešnu Visoku poslovnu školu, danas Odsek za poslovne studije Blace. Ona je ovom prilikom pozdravila sve bivše i buduće studente.

bscap0131

Zahvalnice su uručene i medijskim partnerima a dodeljene su i diplome istaknuti student, najboljim studentima: Neveni Nedeljković, Mili Vasić,Mirjani Simić, Margareti Milosavljević i Strahinji Benčiću.

bscap0132

U ime studenata prisutne je pozdravio i zaposlenima i studentima čestitao veliki jubilej, predsednik studentskog parlamenta Nemanja Tomić.

U kulturno umetničkom programu nastupali su učenici muzičke škole Kornelije Stanković Nikola Kričak i Luka Đorđević,a folklorni nastup imao je FA Drainac Blace.

 

bscap0111bscap0113bscap0112bscap0129bscap0121bscap0128bscap0122bscap0125bscap0134