OPŠTINA BLACE I MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA,SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE ZAKLjUČILI UGOVOR O IZRADI PLANSKOG DOKUMENTA VREDAN 2 MILIONA DINARA

Na javnom konkursu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkture, bespovratnu podršku za sufinansiranje izrade planskih dokumenata dobila su tri grada i sedamnaest opština u Republici Srbiji, među kojima je i Opština Blace. Projekat ”Izmene i dopune Plana generalne regulacije naselja Blace”  čija je ukupna vrednost 2 miliona dinara , biće finansiran od strane Opštine Blace i Republike Srbije  sa po 1 milion dinara.

Cilj izrade ”Izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Blace” jeste aktiviranje prostornog potencijala u naselju ”Spasići-Jovanovići” u funkciju stanovanja i razvoja infrastrukture kao i promena namene centralnog dela naselja iz saobraćajne površine u gradski trg.

Ugovor o sufinansiranju plana potpisali su juče u Beogradu ministar Tomislav Momirović i zamenik predsednika opštine Nikola Milinčić. Rok za realizaciju ugovora je do 31.12.2022.god.