Opština Blace ima ogromne potencijale za razvoj seoskog turizma

U holu Kulturnog centra “ Drainac” u Blacu danas je održana edukativna radionica na temu – Soskog turizma.

Vest ima video:

Svi zainteresovani koji su izrazili želju da se bave turizmom pre svega na seoskom području imali su priluku da od brojnih predavača čuju niz korisnih informacija na ovu temu. Radionicu je organizovala TO Blace. Govoreći o potencijalima za razvoj seoskog turizma u opštini Blace, odnosno, okolnim selima, konstantovano je da ova opština u tom pogledu ima neprocenjivo bogatstvo i ogromne potencijale.

DSCN0407

Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić govoreći na ovu temu, istakao je da blački kraj ima ozbiljne i velike potencijale za razvoj turizma, pre svega seoskog pa s tim u vezi lokalna samouprava iz svog budžeta izdvaja određena sredstva za subvencije namenjene ne poljoprivrednim aktivnostima.

DSCN0419

-Poljoprivreda i turizam važna su karika razvoja opštine Blace I trudićemo se da to više ljudi animiramo da razmišljaju o tome da svoja seoska gazdinstva dovedu do nivoa da mogu biti ponuđena turistima koji vole odmor na selu,istakao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić.

DSCN0408

Tema današnje radionice bile su:

Turizam kao privredna grana u ekspanziji – Šef smera za turizam na VPŠSS Blace – prof. Dragana Đurić
Ekonomski benefiti razvoja turizma – Pomoćnik direktora VPŠSS Blace – prof. dr Bojan Kocić
Opština Blace – turizam kao jedan od stubova razvoja, podrška, subvencije – Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić;
Svet i mi – uporedna analiza – Sonja Širok;
Registracija poljoprivrednih gazdinstava za nepoljoprivredne aktivnosti na selu; uslovi i dostupnost subvencija lokalne samouprave, ministarstva i drugih donatora – stručni saradnik u poljoprivrednoj službi Opštine Blace Bojan Nikolić;
Postupak kategorizacije smeštajnih kapaciteta u ugostiteljskim objektima, domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima; pružanje podrške i saradnja sa Turističkom organizacijom Blace;

primeri dobre prakse – Tijana Vučetić, saradnik za turističke proizvode u Turističkoj organizaciji Blace;