Opština Blace otpočela je sa realizacijom aktivnosti u okviru projekta “Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici politikama uključivanja na lokalnom nivou”

Opština Blace je dobila podršku za unapređenje socijalne zaštite na lokalnom nivou u okoviru projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“. Podršku finansira Evropska unija, a projekat realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Stalna konferencija gradova i opština, dok je ugovorno telo projekta Ministarstvo finansija –Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

IMG_4362

U Blacu je 7. februara 2024. godine, održan inicijalni sastanak između predstavnika Stalne konferencije gradova i opština i Tima za sprovođenje paketa podrške za unapređenje socijalne zaštite u okviru Programa „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, koji je ujedno i prva aktivnost utvrđena Akcionim planom za sprovođenje paketa podrške opštini Blace za unapređenje socijalne zaštite. Poznat je podatak da je sporazum o saradnji na ovom projektu Opština Blace sa Stalnom konferencijom gradova i opština potpisala u avgustu 2023. godine, po kojem Stalna konferencija gradova i opština Opštini Blace pruža stručno-tehničku podršku. Finansijska podrška utvrđena je u maksimalnom iznosu od 60.000 EUR, koja je uslovljena dobijanjem pozitivne ocene Komisije za ocenu kvaliteta predloga prijekta, formirane od strane SKGO, u kom slučaju će bii zaključen ugovor o donaciji između SKGO i Opštine Blace.

IMG_4363