Opština Blace ponosna na ovakve porodice: Cikići život u prestonici Srbije zamenili životom u blačkom selu Trbunju

Porodica Cikić prošle godine život u prestonici Srbije želela je da zameni životom na selu. Sasvim slučajno, za buduću destinaciju gde će živeti, odabrali su selo Trbunje nadomak Blaca.

viber_image_2023-11-17_15-59-51-376

Ovu porodicu, danas su sa prigodnim poklonima obišli predsenik Privremenog organa Opštine Blace Ivan Burgić i Suzana Veljović.

-Cilj nam je da ovakvih porodica bude više u našoj opštini i da imamo što više povrtatnika na selu i nadamo se da će u Blačkom kraju u narednom periodu biti više ovakvih primera gde se ljudi porodično iz velikih gradova doseljavaju u naš kraj i naseljavaju naša sela, ističe predsednik Privremenog organa Opštine Blace Ivan Burgić.

 

Vukašin sa suprugom Jelenom i troje dece Danilom, Danicom i Dimitrijem od oktobra prošle godine živi u blačkom selu Trbunju.

-Imali smo želju da iz Beograda odemo da živimo negde na selu. Selo Trbunje odabrali smo slučajno jer su nam odgovarali uslovi oglasa koji smo pronašli i to što je kuća na prodaju u ovom selu bila sa okućnicom i pet hektara zemlje, započinje svoju priču Jelena Cikić od koje smo saznali da Blački kraj pre toga nikada nisu posetili.

-Najbliža destinacija gde smo pre toga bili bii je Pločnik, a u Blace nikada nismo imali priliku pre toga da dođemo. Pri kupovini kuće svideo nam se ceo ovaj kraj i tako smo se i odlučili da nastavimo da živimo ovde.

Jelena je domaćica, suprug Vukašinje IT Inžinjer i taj posao nastavio je da radi i dolaskom u Trbunje a deca Danilo, učenik trećeg, Danica učenik prvog razreda školu pohađaju u Blacu, dok najmlađi Dimitrije ima četiri godine.

Planovi Cikića su da ostanu da žive ovde a na imanju koje su kupili još uvek će videti šta će zasaditi. Inače, na ovom imanju jedan deo je pod jagodom a jedan pod kupinom, nešto od toga će urediti, a da li će menjati voćne kulture videće.

Za sada što se stočnog fonda tiče, imaju dve koze i nešto živine a o proširenju stočnog fonda odlučiće u narednom periodu.

-Na selu je lepši život, zato smo i došli i ostali ovde, završavaju svoju priču Cikići.