Opština Blace sa ministarstvom rudarstva i energetike potpisala novi ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije za 2024. godinu

U sali novosadskog sajma održana je svečana dodela Ugovora o sufinansiranju programa energetske sanacije u okviru Projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“. Cilj Projekta koji je predviđen da traje u periodu 2023- 2027. godine je investicija građana, uz pomoć Ministarstva i lokalnih samouprava u poboljšanje energetske efikasnosti, a preduslov za to je širenje svesti građana o racionalnom upravljanju energijom. Opština Blace, treći put zaredom, potpisala je Ugovor sa                                 Ministarstvom rudarstva i energetike, ovog puta na 8.000.000,00 dinara, od kojih je Opština Blace  Odlukom o budžetu za 2024. godinu predvidela 4.000.000,00 dinara, a 4.000.000,00 dinara obezbediće Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Ugovore je uručila ministarka Dubravka Đedović Handanović, a ono što nama kao opštini sledi je raspisivanje novog Javnog poziva za građane. Sve informacije u vezi Programa i Javnog poziva biće, kao i do sada blagovremeno objavljene na zvaničnom sajtu i oglasnoj tabli Opštine Blace, kako bi građani  bili upoznati o potrebnoj dokumentaciji i rokovima.