Opština Blace zajedno sa građanima proslavlja Veliku Gospojinu

  • Litija

U nedelju 28. avgusta, Opština Blace proslavlja Dan opštine Blace, Veliku Gospojinu. Toga dana, održaće se niz verskih, svečanih i kulturno-zabavnih događaja.Kao i prošle godine, očekuje se veliki broj građana na glavnoj ulici koja će biti zatvorena za saobraćaj.
Od 08 časova u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu služiće se Sveta Liturgija. U Kulturnom centru Drainac od 15 časova održaće se Svečana sednica Skupštine opštine Blace na kojoj će, pored predloženog dnevnog reda, predsednik Skupštine opštine Zlatko Dimitrijević predstaviti izveštaj o radu Skupštine u periodu od septembra 2015. godine do avgusta 2016. godine. Izveštaj o radu izvršne vlasti u istom periodu predstaviće predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić.
Na ovoj sednici najvišeg zakonodavnog organa opštine Blace, u svečanom delu biće dodeljene nagrade i priznanja najzaslužnijima, nakon čega će se u holu Kulturnog centra održati svečani ručak za goste i prijatelje opštine Blace.
Kulturno umetnički program i proslava opštinske slave sa građanima počinje u 18 časova u centru Blaca. Za ovu priliku, Opština Blace je sa svojim prijateljima, donatorima, javnim preduzećima i ustanovama obezbedila besplatno posluženje, hranu i piće za sve posetioce. Od 19:30 časova održaće se koncert gosta iznenađenja.