Opština Blace zajedno sa građanima proslavila Veliku Gospojinu, gradsku slavu

  • bscap0001
  • bscap0003
  • bscap0004
  • bscap0005

U Blacu je juče proslavljena gradska slava, Velika Gospojina. Tim povodom u kulturnom centru Drainac održana je Svečana sednica Skupštine opštine Blace, na kojoj su se prisutnima obratili Zlatko Dimitrijević, predsednik SO Blace, koji je predstavio izveštaj o radu Skupštine u period od septembra 2015. godine do avgusta 2016, predsednik opštine Blace Zoran Jozić koji je predstacio izveštaj o radu izvršne vlasti u istom periodu, dok je u svom obraćanju, načelnik topličkog upravnog okuruga, DR Nebojša Vukadinović, između ostalog istakao da opštinu Blace vodi odgovorna, uspešna i stabilna vlast koja prati smernice Vlade Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

  • Poverenje naroda na poslednjim izborima stekli su sa preko 60% osvojenih glasova. Ovaj procenat obavezuje sve da radimo na poboljšanju uslova života svih građana, istakao je između ostalog načelnik topličkog upravnog okruga Dr Nebojša Vukadinović.

Predsednik opštine Blace Zoran Jozić, istakao je da je velika pažnja posvećena razvoju poljoprivrede i turizma te se u skladu sa tim radi na pripremi dokumentacije na uređenju blačkog jezera, arheološkog i paleontološkog nalazišta, dok je opština iz svog budžeta za poljoprivredu izdvojila 24 miliona dinara.

-Pomogli smo omladinu, sportske klubove, penzionere, popravili kvalitet rada zdravstvene ustanove…između ostalog rekao je u svom obraćanju predsednik opštine Blace, Zoran Jozić.

Na svečanoj sednici SO Blace, upriličenoj povodom gradske slave, dodeljene su i nagrade najboljim predsednicima mesnih zajednica.

Treće mesto osvojio je Svetolik Milanović, predsednik MZ Višeselo, drugo Milisav Dunjić predsednik MZ Mala Draguša a prvo mesto osvojio je Tomislav Milosavljević, predsednik MZ Kutlovac.

Na dan gradske slave, od 08 časova u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Blacu služena je Sveta Liturgija, od 15 časova održana je Svečana sednica SO Blace, dok je kulturno-umetnički program i proslava opštinske slave sa građanima počela od 18 časova, a u večernjim satima koncerte su imali Aca Ilić, Nataša Miljković, Nikola Simonović, Marija Jovanović.

Za ovu priliku, Opština Blace je sa svojim prijateljima, donatorima, javnim preduzećima i ustanovama obezbedila, besplatno posluženje, hranu i piće za sve posetioce.