Opštinska uprava opštine Blace u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac organizuje predavanje za pčelare i stočare sa teritorije opštine Blace

Opštinska uprava opštine Blace u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac u sredu i četvrtak organizuje predavanje za pčelare i stočare sa teritorije opštine Blace. Predavanje će se održati u Kulturnom centru Drainac, sa početkom od 12:30 časova. Ulaz za posetioce je besplatan i otvoren svim zainteresovanim pčelarima, stočarima i onima koji to žele da postanu.

Drugog dana, u četvrtak, pored predavanja planiran je obilazak dva ogledna domaćinstva, po jednog pčelara i stočara koji će biti polaznicima primer dobre prakse.

Opštinska uprava opštine Blace ima dugogodišnju saradnju sa Fondacijom Ana i Vlade Divac a predavanje se održava na osnovu postojećeg sporazuma između Fondacije i Opštine Blace na programu “Divac poljoprivredni fondovi”.

U narednom periodu Opštinska uprava opštine Blace i fondacija Ana i Vlade Divac uložiće 1,5 miliona dinara u subvencije mladim poljoprivrednicima sa teritorije opštine Blace.