Milovan Vučićević: Ponosan sam na rad Udruženja penzionera u Prokuplju

Na Skupštini Udruženja penzionera u Prokuplju razmatrani su Izveštaj o radu u prošloj i Plan rada za ovu godinu, kao i finansijski izveštaj za 2018. godinu.
Predsednik Udruženja, Milovan Vučićević, istakao je da je poboljšanje materijalno socijalnog položaja penzionera bio prioritet rada u prošloj godini.
-Tokom prošle godine, na odloženo plaćanje, suhomesnate proizvode kupilo je 617 penzionera, ogrevno drvo 375, ugalj 105, a krompir 56, izjavio je on i dodao da je organizacija delila pozajmice i za kupovinu lekova i plaćanje električne energije.
Na sednici je istaknuto da je do 14. maja ove godine, preko 100 penzionera dobilo pozajmice po 15.000 dinara za kupovinu ogrevnog drveta, a da je 188 članova na odloženo plaćanje kupilo suhomesnate proizvode u ukupnoj vrednosti od 94.000 dinara.
-Finansijsko poslovanje organizacije je pod stalnom kontrolom Nadzornog i Izvršnog odbora, kao i delegata Skupštine, kaže Vučićević i dodaje da organizacija trenutno raspolaže sa skoro 4,5 miliona dinara.
-Da je prioritet rada Udruženja pružanje pomoći članovima sa najnižim penzijama, govori podatak da je u poslednjih mesec dana pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobilo više od 2.000 penzionera, istaknuto je na sednici.
Tokom prošle godine, u saradnji sa Domom zdravlja, svakog petka organizovani su preventivni zdravstveni pregledi.
-Da organizacija dobro radi, govori činjenica da se prošle godine učlanilo 236, a do 14. maja ove godine skoro 350 penzionera. Zbog sveukupnog rada Udruženja, koji je javan i transparentan i koji broji blizu 8.000 članova, ponosan sam na sve aktivnosti koje se realizuju u Udruženju penzionera, zaključio je Milovan Vučićević.