OŠ Stojan Novaković Blace – eTwinning ambasador Srbije održao predavanje o eTwinnigu

  • DSCN7195
  • DSCN7197
  • DSCN7196

U osnovnoj školi Stojan Novaković u Blacu, nastavnik informatike i računarstva i eTwinning ambasador Srbije,Dalibor Todorović,  održao je predavanje na kojem je bilo reči o mogućnostima povezivanja, saradnje i napredovanju kada je  projekat eTwinning u pitanju.

Etwinning je najveća i najbrža rastuća Evropska mreža koja uključuje saradnju nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika preko eTwinning portala.

Vest ima video:

-To je jedan bezbedan internet portal pomoću koga nastavnici međusobno sarađuju, razmenjuju primere dobre prakse, ideje… radeći na zajedničkim projektima. Etwinning u Evropi postoji još od 2005 . godine i do sada je registrovano oko 380 000 hiljada nastavnika iz 160 000 škola koje su uključene u oko 50 000 projekata. U Srbiji je dostupan od januara prošle godine. Za to vreme registrovano je 1100 članova iz 550 škola koje su angažovane na 460 projekata, saznajemo od eTwinning ambasadora Srbije, Dalibora Todorovića.

-Ovde sam na poziv Nevene Pešić, nastavnika tehničkog obrazovanja koja je od samog početka dostupnosti portala u Srbiji, registrovana na portal i aktivno realizuje sve projekte, dodao je na kraju razgovora eTwinning ambasador Srbije, Dalibor Todorović.

Današnjem predavanju prisustvovao je veliki broj učitelja i nastavnika osnovne škole Stojan Novaković u Blacu.