Osnovci iz bratskog Vodnjana u poseti osnovnoj školi „ Stojan Novaković“ u Blacu

Vest ima video:

Osnovci i njihovi nastavnici  iz grada Vodnjana iz Hrvatske danas su posetili osnovnu školu „ Stojan Novaković“ u Blacu. Prilikom ove posete oni su prisustvovali radionicama na časovima biologije i hemije.

DSCN2388

Vršnjaci iz Blaca sa svojim nastavnicama danas su drugarima iz bratskog grada Vodnjana na pomenutim časovima pokazali kako se pravi sapun, dok su na času biologije imali priliku da se upoznaju sa reciklažom papira.

DSCN2397

Kako smo u razgovoru sa gostima iz Vodnjana saznali oni su puni pozitivnih utisaka onim što su u blačkoj osnovnoj školi videli.

Ispred gostiju svoje utiske preneo nam je Irineo Delcoto koji je istakao da je ovo jedan sjajan projekat koji već četvrtu godinu zaredom povezuje osnovce iz Blaca sa vršnjacima iz Vodnjana.

Tokom ovog boravka, gosti iz Vodnjana boravili su na Kopaoniku, danas su u poseti Blacu a sutra nakon posete Nišu, vraćaju se nazad u svoju domovinu.

Nakon ovih radionica druženje vršnjaka iz Hrvatske i Blaca nastavljeno je na sportskom terenu gde su u sportkoj hali zajedno igrali mali fudbal.

DSCN2395DSCN2398DSCN2399