Otvoren konkurs za festival „Lektirići ex ju fest“

Konkurs za učešće na devetom Međunarodnom festivalu za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“, čiji je organizator Narodna biblioteka „Rade Drainac“ je otvoren, kaže direktor ove ustanove kulture Dragan Ognjanović.

-Zainteresovane pozorišne trupe, mogu da se prijave da ponovo zajedno uživamo u svim predstavama za decu i omladinu. Naš festival prošle godine nije omela ni pandemija korona virusa, samo su se predstave igrale u školskim dvorištima, na otvorenom i nije ih bilo iz inostranstva. Pošto su „Lektirići“ festival sa međunarodnim karakterom, nadamo se da ćemo ove godine ugostiti i pozorišne trupe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Mi ih pozivamo da se prijave da i ove godine budemo deo jednog velikog tima i pozorišne čarolije, istakao je Ognjanović i naglasio da svi zainteresovani prijavu mogu preuzeti na sajtu ove ustanove.

On je objasnio da se svake godine u ovo vreme raspisuje konkurs, jer pre svega, odnosno igranja predstava na festivalu na jesen, ima mnogo posla.

-Prijavljivanje traje do 1. septembra. Posle toga predstave treba pregledati, odabrati one koje će biti deo ove naše devete po redu teatarske čarolije. Treba izabrati za publiku ono što bi trebalo da vidi, što možda do sada nije videla, a što je pre svega kvalitetno i vredno prikazivanja, podvukao je Ognjanović.