Pavle Milanović prvi doplivao do Časnog krsta u Prokuplju

????????????????????????????????????

Pavle Milanović, osamnaestogodišnji učenik Gimnazije u Prokuplju, pobednik je ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni krst, koje je danas održano na reci Toplici.

plivanje-za-krst2

Tradicionalna manifestacija po osmi put je održana u Prokuplju, u organizaciji Crkve Sveti Prokopije, Udruženja „Bog se javi“ i Grada Prokuplja, a na plivačkoj stazi danas se našlo 24 najhrabrija momka, među kojima su i dva šesnaestogodišnjaka.
Plivanje je započelo uz blagoslov sveštenika crkve Sveti Prokopije, a na obalama Toplice okupio se veliki broj građana da podrži hrabre plivače, vernike, koji su na ovaj način pokazali čovekoljublje i veru u Boga.

plivanje-za-krst5-768x584

–Velika je čast plivati za Časni krst, zajedno sa svim ovim momcima koji su došli na reku Toplicu, sa istom željom kao i ja. Svi smo mi pobednici ovog takmičenja, i nadam se da ću svake godine učestvovati u Bogojavljenskom plivanju, jer sam oduvek to želeo. Ove godine ta želja mi se ostvarila, a posebno sam srećan što sam osvojio Časni krst, kazao je Milanović.
Grad Prokuplje tradicionalno nagrađuje donosioca Časnog krsta ručnim satom, koji je pobedniku uručio predsednik Skupštine Grada, Dejan Lazić.

plivanje-za-krst9-768x579

Udruženje „Bog se javi“, darivalo mu je zlatni krst, dok je svaki plivač od ove organizacije dobio medalju i majicu.

plivanje-za-krst6-768x498

Ova manifestacija održana je u skladu sa svim propisanim merama, a za bezbednost plivača i svih koji su danas došli da ih ohrabre, pobrinuli su se pripadnici Vojske, Policije, Službe hitne pomoći Doma zdravlja i pripadnici Sektora za vanredne situacije u Prokuplju.