Po ugledu na poznate turističke centre u Srbiji :Opština Blace i Ministarstvo za zaštitu životne sredine sređuju prostor za odmor i druženje blačana

U Blacu su u toku radovi na uređenju četiri lokacije na zemljištu koje je u vlasništvu opštine a koje je pre uređenja bilo potpuno zapušteno, puno smeća i šuta.

Uređenjem ovih lokacija biće to mesto idealno za odmor i relaksaciju blačana a mini parkovi koji će biti izgradjeni  imaće letnjikovac i prirodno okruženje ispunjeno cvećem, drvećem  i ukrasnim šibljem, po ugledu na poznate turističke centre u Srbiji.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić ističe da je završetak radova na uređenju pomenutih lokacija, planiran za kraj ovog meseca.

11

Uređenje javnih površina na četiri lokacije u Blacu , radi se u okviru projekta koje finansira Ministatstvo za zaštitu životne sredine u iznosu od 3 miliona dinara dok je učešće Opštine Blace 800 000 dinara, saznajemo od predsednika Opštine Blace Ivana Burgića koji je ovom prlikom ukazao na značaj dobre saradnje sa Vladom Republike Srbije.

Uređenjem ovih lokacija u znatnoj meri biće unapređena životna sredina našeg okruženja a dobićemo i 4 uredjene lokacije za izlete naših sugradjana.

Radovi na uredjenju lokacije predvidjaju izgradnju 3 letnjikovca, nabavku 3 garniture stolova i klupa, kanti za smeće, parkovskih klupa, sadnju cveća i biljaka ali i zemljane radove, izgradnju pristupnih puteva, uredjenju lokacije kod stare česme u Djurevcu.

Od deponija napravićemo 4 izletišta  kao u Sokobanji, Vrnjačkoj banji… – istakao je predsednik Ivan Burgić.