Počela akcija “Pažljivkova smotra” za bezbednost dece u saobraćaju u Prokuplju

????????????????????????????????????

U okviru pilot projekta Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, pod nazivom “Pažljivkova smotra”, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, u Prokuplju je danas održan prvi krug takmičenja u znanju o saobraćaju.

sl1 - Copy[1]

Takmičili su se svi učenici prvog i drugog razreda prokupačkih osnovnih škola i svi polaznici najstarije grupe Predškolske ustanove “Neven”.

Ispred lokalne samouprave, početku akcije u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko” i vrtiću “Bajka“, prisustvovala je član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, kao i predstavnici Policijske uprave u Prokuplju.

Podelu testova i regularnost takmičenja, kontrolisali su učitelji, vaspitači i direktori Tatkove škole Srđan Kovačević i PU “Neven” Vesna Jovanović.

sl3[1]

Kako je rečeno, cilj ovog projekta, jeste da deca kroz testove obnavljaju dosadašnja i stiču nova znanja, što povećava njihovu bezbednost u saobraćaju.

Projektom je obuhvaćeno oko 1.000 osnovaca i 300 predškolaca na gradskom i seoskom području Prokuplja.

Projekat se sastoji iz više faza. U prvoj fazi, deca po odeljenjima u svim osnovnim školama i vrtićima rade test, koji kasnije pregleda stručna komisija, u našem slučaju u Nišu i saopštava rezultate.

Najbolje plasirane ekipe predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda, plasiraće se na republičko takmičenje i osvojiti vredne nagrade.