Početak izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na polaganju kamena temeljca za novu kovid bolnicu u Novom Sadu, da će ova bolnica biti od ogromnog značaja za celu pokrajinu i da će osnažiti kapacite Novog Sada i cele Vojvodine.

izvor:Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će bolnica biti izgrađena u najavljenom roku, do 1. septembra i istakao da je posebno ponosan na bolnice koje su izgrađene ili se grade širom Srbije.
gol5115-1200x0
„Ponosan sam na bolnice koje smo gradili i koje i dalje gradimo po Srbiji. Reč je o ogromnom novcu koji ulažemo. Bili bismo u potpunom kolapsu da nismo imali bolnicu u Batajnici, kasnije i u Kruševcu. To smo mogli da uradimo zahvaljujući vrednim neimarima. Ovo je od ogromnog značaja i važnosti za sve ljude koji žive u Vojvodini i na ponos svih nas“, rekao je predsednik Vučić i dodao da će kovid bolnica u Novom Sadu imati 624 kreveta i tri glavna objekta – dijagnostički centar, intenzivnu i poluintenzivnu negu.
gol5315-1200x0
On je ukazao da cela Vojvodina sada ima 170 mesta intenzivne nege, dok će ih samo u novoj bolnici biti 220, što je 56 odsto ukupnih kapaciteta intenzivne nege u celoj pokrajini.
“To pokazuje koliko je važna izgradnja bolnica, koliko je to od značaja za ljude koji žive u Novom Sadu, pokrajini. Za nas je to jedan od uspeha”, zaključio je predsednik Vučić.
Objekat na Mišeluku, mestu gde će biti izgrađena nova bolnica, u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od tog virusa sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju borbe protiv korona virusa, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.
Govoreći o važnosti izgradnje kovid bolnice, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je ona nemerljiva.