Podsticaji za očuvanje životinjskih genetičkih podsticaja

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srbije-Uprava za agrarna plaćanja, pre dva dana raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa u 2021. godini.

Pravo na ove podsticaje imaju nosioci komercijalnih porodičnih gazdinstava, pravna lica i preduzetnici.

Savetodavac za stočarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Duška Petrović rekla je da su pravilnikom tačno određene životinje za koje se mogu dobiti podsticajna sredstva.Podsticaji koji se dodeljuju ovim javnim pozivom obuhvataju podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa kroz očuvanje životinjskih genetičkih resursa, izjavila je ona i dodala da u Toplici postoje područja gde stočari mogu da primene odredbe ovog poziva.

Prema njenim rečima u raspisanom Javnom pozivu tačno su navedene vrste, rase i sojevi životinja za koje se mogu podneti zahtevi za podsticaje.

Rok za podnošenje zahteva je 6. decembar 2021. godine.

Bliže informacije za dodelu ovih podsticaja mogu se dobiti u prostorijama PSSS u Prokuplju, koje se nalaze u Ulici Vasilija Đurovića Žarkog broj 13, ili na telefon broj 027/210-055.