Podsticajna sredstva za bušenje bunara za navodnjavanje

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva-Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za navodnjavanje.

Pravo na korišćenje bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, koje je nabavljeno tokom 2021. godine, može ostvariti nosilac komercijalnog porodičnog gazdinstva, naučnoistraživačke organizacije, srednje poljoprivredne škole i visoke škole strukovnih studija iz oblasti poljoprivrede čiji osnivač je Republika Srbija, preduzetnik i zemljoradničke zadruge.

Iznos bespovratnih sredstava na nabavku opreme za navodnjavanje koji se odobrava iznosi 60 odsto od vrednosti nabavljene opreme, bez uračunatog poreza na dodatnu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos sredstava koji se odobrava po podnetoj prijavi za nabavku ove opreme iznosi tri miliona dinara, bez uračunatog PDV.

Za bušenje bunara u funkciji navodnjavanja bespovratni podsticaji iznose 80 odsto.

Pravo na podnošenje prijave za bušenje bunara ima nosilac komercijalnog porodičnog gazdinstva, ako je upisao u Registar parcelu koju koristi za poljoprivrednu proizvodnju na kojoj treba da vrši bušenje bunara u funkciji navodnjavanja.

Rok za podnošenje prijava na nabavku opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u funkciji navodnjavanja je 24. maj 2021. godine.

Bliže informacije o ovom konkursu poljoprivrednici mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Prokuplje.