Poljoprivredna stručna služba Prokuplje- Stalna edukacija poljoprivrednika

Do kraja kalendarske godine savetodavci u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje planiraju da organiziju niz predavanja po gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Planirano je da se uprostorijama mesne zajednice Novo selo predavanje održi 13.novembra, Strahinja Eraković 15, a u Novoj Božurni 17.novembra.
Savetodavci PSS Duška Petrović, Snežana Jović i Dejan Tonić poljoprivrednim proizvođačima govoriće o novim tehnologijama u voćarstvu, stočarstvu, zaštiti bilja, udruživanju poljoprivrednika i drugim oblastima.
– Da bi bili konkurentni na tržištu i primenili nova naučna saznanja u proizvodnji neophodna je stalna edukacija poljoprivrednika. Zbog toga je u narednom periodu planirano održavanje mnogih seminara i tribina namenjenih njima, izjavili su savetodavci istakavši da u realizaciji ove obuke imaju veliku podršku lokalne samouprave.
I ove, kao i prethodnih godina, susreti savetodavaca Poljoprivredno stručnih službi Srbije održaće se na Zlatiboru.
– Na trodnevnom skupu savetodavaca, koji će se održati od 12. do 14. decembra, osim stručnih predavanja biće izloženi i proizvodi mnogih poljoprivrednih proizvođača iz Prokuplja i drugih topličkih opština, rekla je Snežana Jović dodavši da je ovo jedinstvena prilika da se prezentuju privredni potencijali našeg kraja.
Tradicionalna zimska škola za prokupačke poljoprivrednike održaće se u drugoj polovini decembra.