Potpisan ugovor o početku radova na izgradnji nove Bolnice

????????????????????????????????????

U Svečanoj sali Gradske uprave u Prokuplju, danas je potpisan ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji objekta Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić“-Medicinski centar u Prokuplju. Rok za završetak radova je 240 dana od dana uvođenja u posao.

ugovori2[1]
Ugovor je potpisao gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i predstavnik firme „Termomont“ D.O.O.Beograd, Dejan Burčul, koja je jedna od više firmi konzorcijuma kojem su povereni poslovi izgradnje.

ugovori7[1]
-Pred nama je jedan veoma važan posao koji smo najavljivali, a čija će realizacija početi najkasnije za desetak dana. Reč je o početku prve faze radova koja podrazumeva energetsku sanaciju, zamenu fasade, krova, stolarije, postavljanje solarnih panela. Ukupna vrednost radova na realizaciji prve faze je oko milijardu dinara, dok je celokupna vrednost ovog kapitalnog projekta blizu tri milijarde dinara. Projekat finansira Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, rekao je gradonačelnik Simonović i istakao da će Prokuplje i ceo Toplički okrug, ali i ceo region, dobiti najmoderniji zdravstveni centar.

ugovori6[1]
Prema njegovim rečima, poslovi su povereni najpovoljnijem izvođaču koji za sobom ima izgrađene mnoge savremene zdravstvene objekte, kao što je VMA u Beogradu, Zdravstveni centar u Loznici.
-Nakon završetka prve faze, predstoji uređenje unutrašnjosti objekta, opremanje inventarom i savremenim medicinskim aparatima, izgradnja novog hirurškog bloka, koji će u potpunosti biti nezavistan od postojeće zgrade. Jednom rečju, imaćemo jedan moderan objekat, primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu na jednom mestu. Na taj način, zaposleni će imati mnogo bolje uslove za rad, a cilj svega toga su najkvalitetnije zdravstvene usluge koje zaslužuju naši građani, dodao je gradonačelnik Simonović.
Ovom prilikom, on se zahvalio svima koji su dali doprinos da Prokuplje dobije moderan zdravstveni centar, pre svega predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.
Potpisivanju ugovora, prisustvovali su predstavnici Grada Prokuplja, Skupštine Grada, Topličkog okruga, direktori prokupačkih zdravstvenih ustanova, predstavnici Sindikata zdravstvenih radnika Srbije.