Povodom Svetskog dana zdravlja: „Bazar zdravlja“ u subotu u centru Prokuplja

Svetski dan zdravlja, prokupački Dom zdravlja putem svojih preventivnih službi i u saradnji sa Crvenim krstom Prokuplje obeležiće u subotu, 6. aprila, od 10 do 13 sati u centru grada.
-Ovaj “Bazar zdravlja” omogućiće građanima da provere svoje zdravlje merenjem krvnog pritiska i šećera u krvi, a na ovaj način, Prokupčani će biti “opomenuti” koliko je zdravlje važno, kazali su danas u toj zdravstvenoj ustanovi.Pored pregleda, građanima će se deliti odgovarajući pisani sadržaj sa zdravim porukama i na licu mesta moći će da dobiju savete zdravstvenih stručnjaka.
Svetski Dan zdravlja se svuda u svetu obeležava 7. aprila, a ove godine pod sloganom “Primarna zdravstvena zaštita-osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”.
Jedno od osnovnih prava ljudi je pravo na zdravlje, te stoga oni treba da imaju dovoljno informacija o zdravlju, kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica.
-Primarna zdravstvena zaštita tiče se unapređenja i očuvanja zdravlja, ali i sprečavanja, suzbijanja i ranog otkrivanja bolesti, povreda i drugih poremećaja zdravlja, kazali su u Domu zdravlja u Prokuplju.