Televizijska kampanja o Srbiji na svetskim medijima BBC i Eurosport

U cilju podrške daljem rastu broja stranih gostiju, Turistička organizacija Srbije započela je sredinom aprila televizijsku kampanju na globalnim mrežama BBC World i Eurosport. Promotivni spot u trajanju od 30 sekundi biće prikazan preko 600 puta u zemljama Evrope i u SAD. Spot će biti emitovan tokom proleća i jeseni,  komuniciraće letnju i zimsku turističku sezonu, a ovu aktivnost prati  digitalna promocija na portalima ovih mreža.

BBC World je jedan od najznačajnijih kanala za emitovanje vesti, čiju nedeljnu publiku čini 308 miliona gledalaca u ukupno 200 zemalja širom sveta. Istovremeno, BBC.com je najveći digitalni informativni portal. Prema istraživanjima iz 2016. godine, čak 77% TV gledalaca i čitalaca portala ove mreže uživa u posetama novim turističkim destinacijama.

Gledaoci Eurosporta, najveće svetske mreže specijalizovane za praćenje sportskih događaja, su ciljna grupa koja najviše putuje na odmore u inostranstvo, a čak 23% gledalaca za svoju destinaciju ima centralnu i istočnu Evropu. Gledaoci su posebno zainteresovani za rekreativne i sportske aktivnosti u destinacijama koje posećuju.

Spot Turističke organizacije Srbije u prolećnom segmentu kampanje poziva turiste da u Srbiji posete gradove, aktivno se odmaraju u prirodi, obiđu naše kulturno istorijske spomenike i uživaju u gastronomiji i letnjim manifestacijama u Srbiji.