Povrtari iz Pejkovca : Na gazdinstvu Stojanovića mašina za sadnju svog povrća menja 30 radnika

Selo Pejkovac nadomak Žitorađe nadaleko je čuveno po povrtarstvu. Mi smo obišli gazdinstvo Stojanovića gde se povrtarstvom bave dugi niz godina a svoju proizvodnju unapređuju zahvaljujući dobroj saradnji sa prokupačkom poljoprivrednom školom.

video:

Na gazdinstvu Zvonka Stojanovića iz sela Pejkovac nadomak Žitorađe plasteničkom proizvodnjom rasada do finalnog proizvoda bave se na površini od 30 ari.

22

 

Stojanovići poseduju i novu mašinu za sadnju svog povrća koja menja 30 radnika,a koju su nabavili preko konkursa Ministarstva poljoprivrede za mlade poljoprivrednike.

11

Srednja poljoprivredna škola Radoš Jovanović Selja iz Prokuplja ima dugogodišnju saradnju sa poljoprivrednicima Topličkog okruga. Razmena teorije i prakse  obostrano je korisna što potvrđuje i primer sa gazdinstva Stojanovića iz sela Pejkovac nadomak Žitorađe.

Spoj praktičnog i teoretskog znanja na ovom primeru pokazao se i više nego odlično pa nema razloga da tako ne ostane s obzirom da Stojanovići iz godine u godinu povećavaju proces proizvodnje.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Domaćini Žitorađe “ koji realizuje  Blace info press

“Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Opštine Žitorađa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.