Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović organizovo prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji će sutra otputovati u pobratimljenu opštinu Kočevje u Sloveniji

  • unnamed (1)
  • unnamed (2)
  • unnamed (3)
  • unnamed

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i većnica za obrazovanje i sport Maja Ranđelović , organizovali su prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji će sutra otputovati u pobratimljenu opštinu Kočevje u Sloveniji.
-Želim da izrazim zadovoljstvo što smo se okupili zbog jednog veoma lepog povoda, a to je poziv naših prijatelja iz Kočevja za učešće na sportskoj manifestaciji „Igre bez granica“, gde će našu opštinu predstavljati 18 mladih sportista koji su ujedno i odlični učenici osnovnih i srednjih škola. Tradicionalno prijateljstvo i uspešna dugogodišnja saradnja između opština Kočevje i Prokuplje, prošle godine ozvaničena je potpisivanjem Povelje o bratimljenju, a na nama je da sve te vrednosti negujemo i prenosimo budućim generacijama, rekao je predsednik Simonović.
Ovom prilikom učenicima koji su na prijem došli sa roditeljima, uručena je sportska oprema, trenerke, majice, šortsevi i kačketi u kojima će predstavljati svoju opštinu i takmičiti se sa mladima iz Engleske, Nemačke, Austrije i Italije.
Sa mladim sportistima će sutra u Kočevje krenuti i predsednik Opštine Aleksandar Simonović, član Opštinskog veća Maja Ranđelović i profesor fizičke kulture Miladin Radoičić.
Većnica Ranđelović je ovom prilikom istakla da će učenici pored sportskih nadmetanja imati priliku za nova prijateljstva, upoznavanje kulture, druženje i da će put u pobratimljenu opštinu Kočevje biti za njih jedinstveno iskustvo.
-Opština Prokuplje obezbedila je svu potrebnu sportsku opremu za naše učenike koji će učestvovati u „Igrama bez granica“. Uz pomoć prijatelja obezbedili smo hranu, vodu, slatkiše i lekove, a svaki učeni dobio je po 3 200 dinara za svakodnevne troškove, kazala je većnica Ranđelović.
Delegacija Opštine Prokuplje kreće za Kočevje sutra u 5 časova iz opštinskog dvorišta.