Predstavnici Uprave za Trezor Republike Srbije posetili Prokuplje i Toplički okrug

????????????????????????????????????

Marko Gvero vršilac dužnosti direktora Uprave za trezor Republike Srbije sa saradnicima danas je posetio Prokuplje i sa predstavnicima Grada i Topličkog upravnog okruga analizirao postojeće stanje i načine poboljšanja i približavanja usluga ovog državnog organa građanima Prokuplja i Toplice.Na sastanku koji je tim povodom upriličen u svečanoj sali Gradske uprave, delegaciju Upreve za trezor pozdravio je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović rekavši da su ovakvi sastanci neohodni kako bi se usaglasili stavovi o načinu delovanja državnih organa sa lokalnim samoupravama u Srbiji.On je pohvalio dosadašnju saradnju Grada Prokuplja sa Upravom za trezor i izrazio nadu da će se ona u tom tonu nastaviti i u narednom periodu još više unaprediti.

trezor5-768x566

Pozdravljajući prisutne načelnik Topličkog upranog okruga Zlatan Miljković je istakao da je za funkcionisanje lokalnih samouprava od velike važnosti postojanje Uprave za trezor koju koriste i direktni i indirektni korisnici budžeta koji svoje račune vode putem tog organa.

trezor10-1-768x465

On je naglasio da je današnja poseta v.d. direktora Uprave za trezor posebna prilika da se analizira dosadašnji sistem međusobnog funkcionisanja i da se ta saradnja unapredi.

111

Izražavajući zadovoljstvo što ima priliku da se u Prokuplju i Toplici upozna sa stanjem na terenu, Marko Gvero v.d. direktora Uprave za trezor je rekao da su je Uprava prepoznala značaj ulaganja u mlade i to pokazala kupovinom računarske opreme jednoj osnovnoj školi u Prokuplju, kao i mnogim srednjim školama širom Srbije.-Smatrali smo obavezom da mladima u ovim teškim vremenima, dok se ceo svet bori sa pandemijom korona virusa, obezbedimo uslove za nesmetano praćenje nastave i nastavak školovanja, istakao je Marko Gvero i dodao da očekuje da će đaci u Srbiji tu opremu, vrlo brzo, moći da koriste i u redovnim okolnostima.

-Uprava za trezor konstantno radi na poboljšanju svojih usluga, kao i na poboljšanju uslova rada svojih zaposlenih jer smatramo da te dve stvari idu zajedno kako bi postigli dobar rezultat. Zbog toga smo odlučili da renoviramo šalter sale u Kuršumliji i Blacu, a u prokupačkoj Filijali instaliramo najmoderniju opremu za praćenje i kontrolu, istakao je v.d. direktor Uprave za trezor Marko Gvero i dodao da će i Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju obezbediti računarsku opremu.

-Želja nam je da nepravedno zapostavljene opštine na jugu Srbije u saradnji sa njihovim lokalnim samoupravama unapredimo, kako bi stanovništvo u njima bolje živelo a deca imala jednake uslove za školovanje kao i njihovi vršnjaci u Beogradu i da naše usluge budu svuda iste u svim krajevima naše zemlje.

Nakon obilaska filijale Uprave za trezor u Prokuplju, delegacija Uprave za trezor će zajedno sa načelnikom Topličkog okruga Zlatanom Miljkovićem u toku dana obići i ekspoziture u Blacu i Kuršumliji.