Preporučujemo da posetite manifestaciju – Blace Draincu – sreda 11.oktobar

U sredu 11.oktobra Opština Blace,Kulturni centar – Drainac i Narodna biblioteka – Raka Drainac Blace, po prvi put organizuju manifestaciju pod nazivom – Blace Draincu.

U okviru manifestacije pripremljen je bogat celodnevni program koji će se odvijati u selu Trbunju u rodnoj kući poznatog pesnika Rada Drainca a potom u kulturnom centru – Drainac u Blacu.

Dan koji je Blace posvetilo Draincu, književniku koji je svetu na pravi način predstavio svoj rodni kraj i opštinu u kojoj je rođen, započinje u 12:00 časova u rodnoj kući Rada Drainca u selu Trbunju gde je do 13:30 planirana poseta trupe književnika-Boemija, Filozofskog fakulteta.

Programska dešavanja od 15:00 časova nastavljaju se u Kulturnom centru – Drainac gde je u vremenu od 15 do 16 časova predviđeno svečano otvaranje izložbe i predstavljanje likovnih i literarnih radova, nagrađenih na likovnom konkursu pod nazivom – Ovo je nebo moje ovde je ljubljena Toplica, raspisanom Draincu u čast.

0d 16:30 do 18:00 u Sali Kulturnog centra – Drainac biće održana promocija knjige – Srpsko srce Johanovo, autora Veselina Dželatovića.

Boemsko veče Teatra 13 i gostujućih pesnika počinje u 18:30.

 Najavljujući manifestaciju – Blace Draincu, predsednik Opštine Blace Zoran Jozić istakao je da je značaj ove manifestacije veoma veliki jer i na ovaj način Blace se na neki način odužuje velikom  pesniku koji nas je u pravom svetlu prezentovao u svetu i po čemu je Blace postalo poznato na polju književnosti.

Manifestacija – Blace Draincu održava se u sredu, 11. oktobra i prema najavama predsednika Opštine Blace očekuje se prisustvo velikog broja gostiju, privrednika, građana…

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić najavljujući manifestaciju – Blace Draincu izrazio je želju da ona postane tradicionalna što je i želja i cilj organizatora.

Kompletan program manifestacije – Blace Draincu: