Prijem za najbolje đake

Za đake generacije, vukovce srednjih i osnovnih škola, kao i nagrađene na republičkim takmičenjima u školskoj 2015/16. godini, Opština Prokuplje je organizovala svečani prijem.
-Nije lako biti najbolji. Potrebno je mnogo rada, truda i odricanja da biste postigli ovakve rezultate. Opština Prokuplje će se i ubuduće truditi da vam pomogne u vašim naporima na putu ka osvajanju znanja, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, šestitajući nagrađenima na izuzetnom uspehu.
On je podvukao da se Opština Prokuplje ponosi da ima ovoliki broj izuzetnih đaka, koji će i kroz dalje školovonje sigurno postizati uspehe i na taj našin pronosoti ime Prokuplja.
Opština Prokuplje je ove godine nagradila knjigama 11 đaka generacije srednjih i osnovnih škola, 107 dobitnika Vukovih diploma, od kojih je 36 iz srednjih škola, zatim 26 osvajača prve tri republičke nagrade i 94 pohvalnice za ostvarene rezultate na različitim naučnim, sportskim i muzičkim takmičenjima.
Najbolje đake Opštine Prokuplje na prijemu je pozdravila i većnica za obrazovanje Maja Ranđelović, rekavši da joj je izuzetno zadovoljstvo što je svake godine u društvu sve većeg broja odličnih đaka i da će se lokalna samouprava potruditi da obezbedi što bolje uslove za rad i učenje budućim generacijama
Prijemu je prisustvovao načelnik Topličkog okruga Nebojša Vukadinović, kao i svi članovi Opštinskog veća, direktori srednjih i osnovnih škola, ustanova i mnogobrojni roditelji i rodbina nagrađenih đaka.