Prokupačka Nacionalna klasa ponovo sa fićama na srpskim drumovima – Eksploziv Tv Prva – petak od 06:30 (ujutru)

Prilog o prokupačkoj Nacionalnoj klasi možete pogledati u EKSPLOZIVU TV PRVA,u petak od 06:30 (reprizno izdanje)…prilog pripremila: Gorica Šegović – vidimo se…

bscap0002

Vodimo Vas u majstorsku radionicu gde se restauiraju fiće – jedni od najpopularnijih automobila bivše Jugoslavije…

DSCN2697

Oni su prokupačka Nacionalna klasa

U Prokuplju smo upoznali zanimljivu ekipu i to ni manje ni više nego u majstorskoj radionici porodice Stolić iz ovog grada.

Dragan Stolić automehaničar zaposlen u opštinskoj upravi u Prokuplju godinama prema fići gaji veliku ljubav koju je preneo na sina Stefana i ćerku Tijanu, pridružili su mu se sinovljeva devojka i njihov drugar Nemanja Milosavljević.

– Prokupačka Nacionalna klasa obožava film Nacionalna klasa i fiće…

U majstorskoj radionici Stolić od starih i oronulih fića a svi su proizvedeni između 1971 i 1984.godine, za oko godinu dana rada stvaraju one indentične onom kojeg je u filmu Nacionalna klasa vozio Dragan Nikolić.

-Nema ko nam ne maše i ko nam se ne javlja kada prođemo Prokupljem sa njim. Jednom prilikom dečko sa BMW-eom je stao i zamolio nas da se slika sa našim fićom. Tada sam rekao sinu – e Stefane on mašta da ima fiću a mi BMW-ea, ispričao nam je jednu u nizu anegdota, majstor Dragan Stolić.

IMG_20190418_190027

Ova ekipa obožava film Nacionalna klasa i inspirisana njime restauira stare fiće i prave indentične onom kojeg je u pomenutom flmu vozio Dragan Nikolić.

Iako nije automobil iz kultnog filma Nacionalna klada fića koji se u njihovoj radionici restauira najidentičnija je njegova kopija.

Njihove fiće ne idu brzo ali svuda stignu, učestovali su na brojnim festivalima i uvek su bili nagrađeni.

bscap0004

 – Osvojili su i brojne nagrade

Ovako urađene fiće nisu na prodaju, ističu Stolići dodajući da sve to rade iz ljubavi prema ovom automobilu. U njegov izgled ulože od dve do 4 hiljade evra a restauiraju ih za svoju dušu.

bscap0005

 – Spremni za neke nove nagrade

Fića je jedinstvena na svoj način, ističu u majstorskoj radionici Stolić koji su sa fićama do sada prešli oko 54 000 kilometara.

Delove nalaze svuda po svetu kako bi stvorili fiću koji liči na popularnog Flojda.

Ova prokupačka Nacionalna klasa sa fićom je prešla mnogo kilometara, učesnici su brojnih moto skupva sa kojih se bez nagrada ne vraćaju.

Prokupačka Nacionalna klasa trenutno radi još jednog fiću koji će svoj pravi izgled dobiti za oko godinu dana…

Nacionalna klasa iz Prokuplja spremna je za neke nove festivale i nagrade.

DSCN2695