Prokupački Dom učenika najuspešniji na Domijadi

  • 1
  • 2

Povodom postignutih rezultata ostvarenih na Domijadama u Nišu i Knjaževcu, danas je u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju održana konferencija za novinare.
– Ove godine Dom učenika srednjih škola u Prokuplju ostvario je izvanredne rezultate na održanim Domijadama, čime smo se približili najvećim Domovima kada su u pitanju takmičenja i osvajanje nagrada, kao što su a to su u Zaječaru, Vranju, Nišu i Leskovacu. Naš Dom stao je u isti rang sa najuspešnijima i to je naš do sada najveći uspeh. Drago nam je što nam deca borave u najsavremenijim uslovima, ali nam je takođe veoma bitno ono što radimo unutar Doma, a to je vaspitno-obrazovni program, o čemu najbolje govore i ovi rezultati, kazala je direktorka Doma učenika srednjih škola Prokuplje, Jelena Vuković. Ona se ovom prilikom zahvalila svima koji su doprineli ovakvom uspehu, prvenstveno učenicima i vaspitačima, kao i njihovim profesorima, direktorima škola, roditeljima i svim ustanovama koje koje ih podržavaju u svemu što rade.
Na 22. regionalnoj sportskoj Domijadi koja je održana 25. marta u Knjaževcu, prvo mesto osvojila je muška odbojkaška ekipa ( Stefan Milenković, Marjan Svetozarević, Miljan Radoičić, Uroš Dinić, Mloš Stefanović, Aleksandar Prvulović, Marko Čarapić, Milentije Milenović) koju je predvodio vaspitač Miladin Radoičić. Osvojeno je i drugo mesto u pojedinačnom šahu, koje je pripalo učeniku Marku Bogdanoviću i vaspitaču Mlanu Lazoviću.
Na Domijadi kulturnog stvaralaštva, održanoj 1. aprila u Nišu, ovi učenici zajedno sa svojim vaspitačima osvojili su mnogo nagrada. Gotovo da nije bilo discipline u kojoj nisu postigli zapažene rezultate. Za osvojeno prvo mesto u kategoriji poetski prikaz zaslužna je vaspitač Dragana Arsić Pribanović i izvođači Ivana Janković, Nikola Stojković, uz tehničku podršku Miloša Stefanovića i Svetlane Milenković. Takođe prvo mesto u maketarstvu osvojila je ekipa predvođena vaspitačem Draganom Velić Stebih , a nju su činili Marjan Svetozarević, Miljan Radoičić, Stefan Milenković i Marko Jovanović. Drugo mesto osvojio je i dramski prikaz učenika Nikole Stojanovića, Milice Janaćković, Marije Radović, Ivane Minčić, Milantija Milenkovića i Aleksandra Stojilkovića.Najbolju mušku ulogu ostvario je Nikola Stojković. Autor mozaika Aleksandar Miletić osvojio je drugo mesto, kao i Marija Kolarević u oblasti kostimografije.
U kategoriji popularne muzike nastupio je muzički orkestar u čijem su sastavu Jana Trajković, Nkola Stojković, Stefan Petrović i Veljko Mitrović, kojem je pripalo drugo mesto. Uz pratnju ovog orkstra nastupio je Milentije Milenković, koji se takmičio u kategoriji narodne i etno muzike i osvojio treće mesto.
Dom učenika srednjih škola u Prokuplju ima 140 korisnika , od kojih je 80 učenika učestvovalo na takmičenjima. I pored najsavremenijih uslova za boravak i rad u Domu, stalno se radi na unapređenju vaspitno-obrazovnih programa, kao i uslova boravka. Vuković je ovom prlikom istakla da je Kompanija Telekom Srbija donirala kompletnu optiku vrednu 350 hiljada dinara kojom će biti omogućen najbrži pristup internetu.