Prokupačko pozorište nagrađeno u Sofiji

Na Balkanskom pozorišnom festivalu kamernih formi za amatere u Sofiji, pozorišna predstava „Žensko jevanđelje“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, rađena po tekstu Duška Radovića, a u režiji i adaptaciji Srđana Živkovića, osvojila je dva priznanja. Srđan Živković je nagrađen za režiju, dok je predstava u celini dobila prvu nagradu za muziku.
Prokupačako pozorište nastupilo je u konkurenciji od 13 predstava iz Bugarske i Makedonije, a gostovanjem na Festivalu u Sofiji naši glumci predstavili su se monodramom „Arizanska priča“, kojoj je pripala nagrada za mušku ulogu.
-Vredan rad i posvećenost kolektiva Doma kulture i naših saradnika još jednom je rezultirao nagradama. „Žensko jevanđelje“, čiji su deo naši verni gledaoci mogli da pogledaju na akademiji povodom Svetskog dana pozorišta, u celini će izvesti početkom maja, kao novu premijeru na večernjoj sceni u Domu kulture, naglasila je direktor Doma kulture Tijana Petrović.
-U Bugarskoj smo dobili nagrade za režiju i muziku. Kako bi izgledala predstava sa režijom i muzikom bez glumaca. Naravno, ne bi postojala. Zato, pre svega zahvalnost glumcima i glumicama u ovoj predstavi, koji su uspeli da iznesu moje ideje. Scenska vizija ove dramatizacije zasniva se na kabaretsko-joneskuovskim pokretima, koje veoma lepo donose glumice u „Jevanđelju“, a to je i žiri u Sofiji, inače veoma eminentan prepoznao i tako i ocenio, istakao je režiser predstave „Žensko jevanđelje“ Srđan Živković.
U ovoj predstavi, koja je rađena prema originalnom tekstu „Ženski razgovori“igraju Marija Budić, Biljana Stošić, Marija Okičić, Biserka Milosavljević, Zoran Radenković i Srđan Živković.
I ovog puta organizatori su zajedno sa učesnicima posle Festivala, ispred ustanove kulture „Kirilo i Metodije 1924.“ u Sofiji posadili novo drvo prijateljstva.