Prokuplje centar srpske košarke- delegacija KSS u poseti Prokuplju

-Izuzetna je čast, privilegija i zadovoljstvo biti domaćin delegaciji Košarkaškog saveza Srbije (KSS) na čelu sa potpresednikom Dušanom Projovićem, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i dodao da je to što je danas u Prokuplju održan sastanak komesara za takmičenje svih muških i ženskih ekipa pod okriljem KSS veliko priznanje za naš grad i prokupačku košarku.

kosarka3
Prema predsednikovim rečima Prokuplje je uvek bilo riznica dobrih košarkaša od kojih su mnogi igrali za domaće i strane klubove, za mnoge selekcije reprezentacije Srbije i nekadašnje Jugoslavije i bili pravi ambasadori našeg grada.
-Košarka je lep i dinamičan sport kojim mladi trebaju da se bave, kazao je Simonović i dodao da mladi trebaju da se bave sportom radi druženja, putovanja i zdravlja.

kosarka4
Osim podpresednika Projovića, sastanku u Prokuplju prisustvovao je i Branko Lozanov-predsednik takmičarske komisije, Miodrag Ličina-predsednik sudijske komisije i Vule Vuković-član Skupštine KSS i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza juga Srbije.
-Prokuplje je danas centar košarke, rekao je Prijović koji je pohvalio napore lokalne samouprave koja, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, pomaže aktivnosti svih košarkaških klubova.
Prijović je podvukao da se na današnjem sastanku analizirao rad komesara za takmičenje u prvom delu košarkaškog prvenstva, planovima za prolećni deo, a bilo je govora i o primeni novih propisa u oblasti sporta.
On je takođe istakao veliku doprinos Prokupčanina Vuleta Vukovića u razvoju košarkaškog sporta u Prokuplju i celom regionu koji je, između ostalog, bio i inicijator prvog ovogodišnjeg sastanka visokih predstavnika srpske košarke u našem gradu.
Vuković je ovom prilikom goste upoznao i sa istorijskim razvojem prokupačkog sporta i košarke, kao i sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.
-Prisustvo najviših funkcionera KSS U Prokuplju najbolje govori o tome da oni pridaju veliki značaj revnomernom razvoju košarkaškog sporta u Srbiji, rekao je Vuković i istakao da je ovaj sastanak na neki način i priznanje za doprinos srpskoj košarci prokupačkim košarkašima i sportskim radnicima u proteklih 65 godina.
Visoki funkcioneri KSS uručili su prigodan poklon predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću.