Prokuplje-Nova kotlarnica u školi Ćićko

U prokupačkoj Osnovnoj školi ,, Ratko Pavlović Ćićko“ počela je rekonstrukcija kotlarnice tako da će učenici i nastavnici ove ustanove novu školsku godinu i grejnu sezonu dočekati bez straha od čestih kvarova i problema sa grejanjem.
,, Kompletna oprema za grejanje ove škole je toliko dotrajala da je gotovo neupotrebljiva, pa je grejanje učionica bilo neadekvatno i iziskivalo je stalna ulaganja u popravke kako na kotlarnici tako i na pratećoj opremi . Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koja je podržala naš projekat ,, Rekonstrukcija kotlarnice,, i izdvojila novčana sredstva u iznosu od sedam miliona i 200 000 dinara, višegodišnji problem grejanja u ovoj školi biće trajno rešen, izjavila je većnica za obrazovanje, sport i omladinu Opštine Prokuplje, Maja Ranđelović.
Prema njenim rečima projektom je predviđena ugradnja dva nova kombinovana kotla kapaciteta po 350 kilovata, sa automatskim sagorevanjem svih vrsta peleta, koji se u nedostatku te sirovine mogu preorjentisati i na ugalj, koji je do sada korišćen kao jedina sirovina za grejanje.
„Ovo je još jedna potvrda ozbiljnog rada i zalaganja lokalne samouprave na rekonsrtrukcijama objekata osnovnog i srednjeg obrazovanja, sa kojim smo krenuli polovinom 2015. godine i tada iz našeg skromnog budžeta izdvojili čak 35 miliona dinara kako bi svoj deci omogućili približno jednake uslove za rad. Trenutno se završavaju radovi na fiskulturnoj sali u Srednjoj poljoprivrednoj školi. Urađen je krov na glavnom objektu, a radovi su prošireni i na energetsku efikasnost postojeće sale, za šta je Kancelarija Vlade izdvojila dodatna sredstva u iznosu od sedam miliona dinara. – dodala je Ranđelović..
„ Veoma brzo nas očekuje i realizacija najobimnijeg projekta, a to je kompletna rekonstrukcija zgrade Gimnazije, njene fasade, stolarije, krova i kompletnog unutrašnjeg prostora, istakla je Ranđelović.