Prokuplje:Meštani ugroženih sela nisu bili prepušteni sami sebi

Sneg, ledena kiša i niske temperature, zabeležene tokom protekle nedelje, nanele su velike štete mnogobrojnim selima u brdskoplaninskim krajevima Prokuplja. U otklanjanju posledica nevremena odmah se uključilo rukovodstvo lokalne samouprave, pripadnici Vojske Srbije, Policijske uprave, Crvenog krsta, JKP “Hameum” i druge službe.

Član gradskog veća Prokuplja Vladica Mladenović rekao je da su oni, nakon prestanka padavina, odmah krenuli da otklanjaju posledice nevremena u Vidovači, Pasjači, Gornjem i Donjem Statovcu, Tovrljanu, Arbanaški, Trnovom Lazu, Dubokoj Dolini, Vlasovu, Belom Kamenu, Jovinim Livadama i drugim brdsko-planinskim selima.

–U proteklih sedam dana pomoćnici gradonačelnika i članovi gradskog veća svakodnevno su bili na terenu i zajedno sa drugim službama aktivno uzeli učešće u otklanjanju posledica nevremena. To se posebno odnosu na raščišćavanju seoskih puteva i normalnom snabdevanju domaćinstava električnom energijom, izjavio je on i naglasio da su oni i tokom vikenda radili na otklanjanju posledica nevremena.
Mladenović je naglasio da je tokom jučerašnjeg dana u Vidovači, Pasjači i Gornjem Statovcu sa njima bila i doktorica Službe hitne pomoći Doma zdravlja Prokuplja Irina Kaličanin.

–Dolazak lekara i lekarski pregledi u najudaljenijim selima pokazali su da rukovodstvo lokalne samouprave vodi računa i o zdravstvenom stanju meštana koji žive u brdsko-planinskim selima. Nakon prestanka padavina, svojim svakodnevnim radom na terenu praktično smo pokazali da maštani ugroženih sela nisu bili prepušteni sami sebi, istakao je on.

Tokom boravka po selima višečlanim porodicama dodeljeni su agregati, a socijalno ugroženim porodicama paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenska sredstva.

–Nakon višednevnog prekida, snabdevanje električnom energijom je normalizovano, a svi putni pravci, izuzev puta Jabučevo-Mrljak, su prohodni, rekao je on i dodao da očekuje da i ovaj putni pravac tokom današnjeg dana bude prohodan.

Mladenović je podvukao da je ponosan na sve članove rukovodstva lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem, što su svojim radom na terenu u najkraćem roku otklonili sve posledice nevremena i što su u proteklih sedam dana bili sa meštanima ugroženih sela.