Prokuplje:Održan sastanak Socijalno-ekonomskog saveta

U Prokuplju je održan sastanak Socijalno-ekonomskog saveta, kojem je pored članova, predstavnika lokalne samouprave, sindikata i poslodavaca iz Prokuplja, Niša i Beograda, prisustvovao i predsednik Udruženih granskih sindikata „Nezavisnost“, Zoran Stojiljković profesor Fakulteta političkih nauka iz Beograda.
– Povod za naš dolazak u Prokuplje je otvaranje Regionalne kancelarije UGSS, poseta Kompaniji LEONI, kao i sastanak sa članovima lokalnog Socijalno-ekonomskog saveta. Kompanija LEONI je sa stanovišta prava radnika u radnom odnosu dostigla visok nivo i spada u izuzetno uspešne firme za razliku od drugih multinacionalnih kompanija u kojima je nezadovoljavajući standard radnika. LEONI je firma koja širi svoje kapacitete, radnici su zadovoljni, rukovodstvo društveno odgovorno. Struktura zaposlenih su mladi ljudi među kojima ima i dosta obrazovanih koji će svoju budućnost vezati za Prokuplje, rekao je prof. Stojiljković.
Prema njegovim rečima svrha otvaranja Regionalne kancelarije je da se takva harmonija postigne i u drugim firmama.
Socijalni dijalog služi kako bi se uspostavilo poverenje između poslodavaca, lokalne vlasti i sindikata i da se pored pristojnih plata obezbedi i pristojan žovot ljudima, jer samo zadovoljni građani su dobri radnici, istakao je predsednik UGSS.
-Opština Prokuplje prepoznala je značaj formiranja Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi na najbolji način zastupala interese zaposlenih i poslodavaca. Socijalni dijalog je najbolji način za rešavanje problema vezanih za uslove rada i života radnika, zbog toga će lokalna samouprava i u narednom periodu podržavati rad Socijalno-ekonomskog saveta, rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.