Promocija literarnog stvaralaštva učenika učiteljice Biljane Simić

U okviru manifestacije „Oktobar mesec knjige“, učiteljica Biljana Simić organizovala je promociju knjige „Zbornik književnog stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore“. Knjigu je objavio Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća“ iz Požarevca.

DSCN0207
Na prvim stranicama ove knjige našle su se pesme devetoro učenika učiteljice Biljane. Kako bi afirmisala literalno stvaralaštvo svojih učenika, ona je na literalni konkurs ove izdavačke kuće poslala njihove mnogobrojne radove.

DSCN0211

Odabrano je i objavljeno devet pesama:

„Ljubav“ – Teodora Protić
„Mama biće najdraže“ – Veljko Kocić
„Ljubav za sve“ – Dimitrije Pavlović
„Razne ljubavi“ – Anastasija Nikić
“Drugarstvo“ – Anđelka Lešnjak
„Ljubavna pesma“ – Mina Janković
„Drugarstvo“ – Nina Ivljanin

„Mama biće najdraže“ – Dajana Anđelković

„Tata“ – Milica Avramović

DSCN0255

Promocija je ujedno bila i prilika da se u restoranu OŠ „Stojan Novaković“ nađu zajedno i druže sadašnja i prošla generacija učenika učiteljice Biljane.
Učenici su pročitali svoje pesme koje su objavljene u knjizi. Pored njih predstavili su i pesme posvećene prvacima i pesme na temu drugarstva.

DSCN0237
Mnogi od ovih učenika su za svoje literalne radove osvajali nagrade na raznim konkursima. Veliku kreativnost ispoljili su i u likovnom stvaralaštvu tako da su dobili brojne nagrade i za svoje likovne radove.
Promociji su prisustvovali roditelji učenika čije su pesme objavljene u knjizi, predstavnik odeljenja I-3 u Savetu roditelja, pomoćnik direktora Vesna Miljaković, bibliotekar Marija Ristić, učiteljica Gordana Milojević, koleginice iz Stručne službe Ivana Stojković, Jasmina Pavlović i Ljiljana Jotić Rakićević.

DSCN0245

Promocija literatnog rada učenika osnovne škole – Stojan Novaković Blace protekla je u prijatnoj atmosferi sa puno pažnje od strane svih prisutnih koji su velikim aplauzom nagradili autore pomenutih stihova.

DSCN0250

Za sadašnje prvake učiteljice Biljane Simić ovo je bilo jedno veliko iskustvo koje su na početku školovanja stekli ali i velika poruka da marljivim radom i učenjem mogu postići ovako veliki uspesi koje su u svom dosadašnjem školovanju stekli učenici koji su imali priliku da predstave svoj literarni rad.

DSCN0210