Prvorođena beba u Toplici dečak – Grad Prokuplje tradicionalno darivao prvorođenu bebu u Novoj Godini

U Prokuplju je prva beba rođena četiri sata nakon dolaska Nove 2024. godine. Prvorođena beba u Novoj godini je dečak, rođen sa 3,4 kg, dužine 57 cm i četvrto je muško dete porodice koja je nastanjena u Žitnom Potoku. Majka i beba su u veoma dobrom zdravstvenom stanju.

beba1

Porodilište Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ posetila je član Privremenog organa Grada Prokuplja Ana Radojević Lazić i tom prilikom ispred lokalne samouprave, uručila novčanu nagradu majci prvorođene bebe.-Grad Prokuplje i ove, kao i prethodnih godina, dodeljuje poklon čestitku prvorođenoj bebi u Novoj godini. Ove godine izdvojeno je 60.000 dinara za tu namenu, kazala je Radojević Lazić i ispred Grada Prokuplja čestitala rođenje četvrtog muškog deteta srećnim roditeljima.

beba2-768x536

Dr Ivica Mladenović, pedijatar neonatolog je istakao da je prvi porođaj u ovoj godini protekao u najboljem redu, kao i da su majka i beba odličnog zdravstvenog stanja. Kako ističe do 3. januara u prokupačkom porodilištu rođeno je ukupno šest beba, pet dečaka i jedna devojčica.