Raspisan konkurs za učešće na međunarodnom „Lektirići ex ju“ festivalu

Narodna biblioteka „Rade Drainac“ u Prokuplju, raspisala je konkurs za učešće na međunarodnom pozorišnom festivalu za decu i mlade „Lektirići ex ju fest X“.

Kako je saopštio direktor Biblioteke, Dragan Ognjanović i ove godine festival će biti održan uz podršku Ministarstva kulture.

–Očekujemo da ovaj jubilarni festival okupi veliki broj učesnika,mnogobrojnu publiku i da svi zajedno ponovo uživamo u pozorišnim predstavama za decu i mlade. Formular za prijavu može se preuzeti na zvaničnom sajtu naše ustanove, a sve pristigle radove pregledaće stručni žiri. Najbolje predstave prema oceni žirija, biće prikazivane tokom festivala koji će početi u septembru, kazao je Ognjanović.

Osim nagrada za tri prvoplasirane predstave u obe konkurencije, nagrade se dodeljuju i za najbolju režiju, scenografiju, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, scenski govor i kostimografiju. Prema rečima organizatora, Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju, ovaj Festival promoviše književna dela, čitanje i sklonost prema pisanoj reči iskazanoj kroz dramsku form. Kako je Festival međunarodnog karaktera, očekuje se učešće i mnogih pozorišnih družina iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.