Rezultati rada kriznog štaba Topličkog i Nišavskog okruga pozitivni

Član novoformiranog kriznog štaba, za praćenje krize u vezi sa korona virusom u Topličkom i Nišavskom okrugu i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, izjavio je danas da je situacija u Topličkom okrugu mirna.
-Epidemiološka situacija u našem okrugu, ali i našem gradu je znatno povoljnija u odnosu na prethodne nedelje, a sa tim se slažu i epidemiolozi, članovi ovog kriznog štaba. UProkuplju kao centru Topličkog upravnog okruga ima blizu 100 obolelih, i da je situacija pod kontrolom što je odraz mera koje su preduzete. Sve manji je broj ljudi u kovid bolnicama i testiraju se samo kontakti obolelih, rekao je Aranđelović i dodao, da od 25 zdravstvenih radnika, koliko je juče testirano u prokupačkoj bolnici, nijedan nije pozitivan na korona virus.
On je istakao da su novi slučajevi obolelih od ovog virusa uglavnom sa veoma slabim simptomima i da je mnogo više onih koji su ozdravili u odnosu na broj obolelih.
-Tako se sa lečenja iz Niša u Blace vratilo 15 ljudi, u Kuršumliju 11, a u Žitorađi, u kojoj je situacija od samog početka pod kontrolom, prema poslednjem preseku stanja, ima samo devet obolelih, naglasio je Aranđelović i dodao da On je podvukao da je nakon poslednjeg testiranja, tačan broj obolelih u Domu za ometene u Trbunju, koji pripada blačkoj opštini, znatno manji.
Prema rečima Aranđelovića, epidemiološka situacija je stabilna i krivulja, koja pokazuje broj rasta obolelih je u našem okrugu je ispod 10 odsto, tačnije oko 7 odsto je pozitivnih, u odnosu na ukupan broj testiranih i u skladu je sa republičkim prosekom.
Stav kriznog štaba za praćenje stanja u vezi sa korona virusom u Topličkom i Nišavskom okrugu je da nema opuštanja i da i dalje treba poštovati mere koje je propisala Vlada Republike Srbije, što znači da je oprez i dalje neophodan, bez obzira na to što je mišljenje stručnjaka pozitivno i što su rezultati rada ovog štaba vidljivi.