Sajam profesionalne orijentacije i planiranja karijere opravdao očekivanja-predstavila se i Srednja škola u Blacu

Nacionalna služba za zapošljavanje u Prokuplju, organizovala je Sajam profesionalne orijentacije i planiranja karijere u Poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja”.
Učenicima osmog razreda iz Prokuplja i Merošine, srednje škole iz Toplice i Jagodine, predstavile su obrazovne profile za narednu školsku godinu. Sa svojim mnogobrojnim školskim i vanškolskim aktivnostima, predstavio se i Dom učenika srednjih škola u Prokuplju.


Ovaj Sajam, posetila je i član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, koja je izrazila zadovoljstvo prisustvom velikog broja učenika završnih razreda.

DSCN8245
-Dobro je da su sve srednje škole Topličkog okruga i jedna iz Jagodine, budućim srednjoškolcima pokazale sa kojim obrazovnim profilima raspolažu i koja zanimanja stiču nakon završetka srednjih škola. Ovo je četvrti put kako se organizuje ovakav Sajam i smatram da je on do sada najbolje organizovan i da je opravdao očekivanja organizatora. Da je ovo tačno, govori prisustvo velikog broja đaka i spremnost srednjih škola da se pokažu u najboljem svetlu, izjavila je ona i dodala da će ova manifestacija mnogima olakšati da izaberu nastavak svog školovanja.

DSCN8248
Vršilac dužnosti direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Prokuplju, Ana Đorđević, napomenula je da je zadovoljna organizacijom manifestacije i interesovanjem osmaka.

DSCN8249
-Mnogi osmaci su i dalje u dilemi u koju srednju školu da se upišu. Mislim da su dosadašnja tri održana Sajma, mnogima pomogli da se opredele za školu i buduće zanimanje. Na devet punktova, učenici su mogli da vide obrazovne profile svih srednjih škola, nastavne i vannastavne aktivnosti, kao i mogućnosti za dalje usavršavanje, izjavila je ona.
Direktor Poljoprivredne škole, Nebojša Bjelić, izjavio je da su oni učinili sve, da ovaj Sajam pomogne budućim srednjoškolcima.

DSCN8250
-Prezentacija ovih škola, privukla je pažnju učenika završnih razreda osnovnih škola. Smatram da će ova manifestacija mnogima olakšati da se opredele za svoja buduća zanimanja, rekao je Nebojša Bjelić.