Saopštenje Predsednika opštine Blace Zorana Jozića:U laži su kratke noge i krivična odgovornost

Kao Predsednik opštine Blace dužan sam da obavestim javnost o prvostepenoj Presudi koju je doneo Osnovni sud u Kuršumliji, broj presude 2K.br.107/17 a u vezi sa neistinama koje su iznete na račun mog rada kao predsednika opštine Blace.  Dragi sugrađani, u poslednjih nekoliko meseci svedoci ste čestih napada na mene i moju porodicu a posebno putem društvenih mreža da sam zloupotrebio službeni položaj i da sam proneverio opštinski novac.

Nije bilo lako nositi se sa takvim napadima u maloj sredini kao što je naše Blace gde svaka glasina delimično postane ubedljiva priča dok institucije ne kažu suprotno. Zato imam želju da Vam se obratim sa prvom Presudom koja je doneta u korist istine i zakona. Svi koji me napadaju trebalo bi da imaju na umu da u ovoj zemlji postoje organi i institucije koji brinu o tome da li je neko povredio zakon ili nije.

Svako ko misli da je jači od zakona, grdno se prevario. Nikada nisam bežao od odgovornosti za svoj rad a iza mene su 15 godina zakonitog i odgovornog rada na funkciji direktora Osnovne škole „Stojan Novaković“ Blace, narodnog poslanika, predsednika opštine Blace. Ovim putem želim da pošljem poruku svim građanima da ću nastaviti da radim odgovorno, pošteno i u intersu svih građana naše opštine.

Kao Predsednik opštine Blace dužan sam da obavestim javnost o prvostepenoj Presudi koju je doneo Osnovni sud u Kuršumliji, broj presude 2K.br.107/17 a u vezi sa neistinama koje su iznete na račun mog rada kao predsednika opštine Blace.

Dragi sugrađani, u poslednjih nekoliko meseci svedoci ste čestih napada na mene i moju porodicu a posebno putem društvenih mreža da sam zloupotrebio službeni položaj i da sam proneverio opštinski novac. Nije bilo lako nositi se sa takvim napadima u maloj sredini kao što je naše Blace gde svaka glasina delimično postane ubedljiva priča dok institucije ne kažu suprotno.

Zato imam želju da Vam se obratim sa prvom Presudom koja je doneta u korist istine i zakona. Svi koji me napadaju trebalo bi da imaju na umu da u ovoj zemlji postoje organi i institucije koji brinu o tome da li je neko povredio zakon ili nije. Svako ko misli da je jači od zakona, grdno se prevario.

Nikada nisam bežao od odgovornosti za svoj rad a iza mene su 15 godina zakonitog i odgovornog rada na funkciji direktora Osnovne škole „Stojan Novaković“ Blace, narodnog poslanika, predsednika opštine Blace.

Ovim putem želim da pošljem poruku svim građanima da ću nastaviti da radim odgovorno, pošteno i u intersu svih građana naše opštine. Na kraju, želim da pošaljem poruku i onima koji su inicirali ovu Presudu kojom je Zvonimir Todorović zbog krivičnog dela iz člana 170 stav 1 Krivičnog zakonika prvostepeno osuđen a to ću uraditi kroz jednu narodnu izreku: „Pravda je spora, ali dostižna!“
Predsednik opštine Blace           Zoran Jozić